www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

A sportág

2002-ben egy új sportág jött létre világszerte: a gyorstollaslabda, más néven speed badminton! Ezt a sportot egyszerű szabályai teszik különösen vonzóvá mind az élsportolók, mind a hobbijátékosok körében – bárki játszhatja, aki kézbe tud venni egy ütőt! Legyen szó kemény versenyről vagy éppen laza játékról: a gyorstollasnak nincsenek határai.

Pálya, szabályok és határok nélkül: a tengerparti laza adogatástól a teljes sötétben játszott adrenalinmámoros labdamenetekig. Szabad adogatás, szédült labdamenetek – bárhol, ahol elég szabad hely áll rendelkezésre.

Szél fúj? Semmi gond: csak a szélgyűrűt kell a labda fejére illeszteni, és máris nyugodtan játszhatunk tovább, akár 3-as, 4-es szélerősségig, mert a labda ezt a szelet is állja! Vagy a szélálló labdát használjuk!

Pálya:

De itt egy "viccesebb" rajz is:

Speed Badminton Spielregeln

A pálya akár egy teniszpályából is "előállítható", csak a hálót kell leengedni. A két négyzet 5,5 x 5,5 méteres, a kettő között 12,8 méter távolság van.

A pálya alapanyaga lehet salak, beton, pvc, homok, fű, azaz bármi, amin mozogni lehet!

Szabályok:

A szabályok nagyon egyszerűek: meg kell védenünk a saját négyzetünket, hogy a labda ne eshessen bele!

Az adogató személye 3 pontonként változik, a játszma 16 pontig megy, minden adogatás számít és minimum kettővel kell nyerni!

Ilyen rém egyszerű, ámde annál izgalmasabb!

A szabályokról és a sportágról íme egy videó, amit 2010 októberében vett fel a TV 13, egy kerületi iskoláknak szóló bemutatón:

Iskolai bemutató a XIII.-dik kerületben, a Láng központban!

Ütők, labdák:

Ma két cég gyárt gyorstollaslabda ütőket és labdákat, ez a két cég a Speedminton és a Victor.

A Speedminton sok féle ütőt gyárt, a kezdőtől a profiig, a Victor, akinek saját gyára van 1400 dolgozóval és a tollaslabdában piacvezető világszerte, kevesebb fajtát, viszont a saját gyártókapacitását kihasználva sokkal olcsóbban tud ütőt és labdát gyártani.

(Victor ütők, labdák, felszerelések kaphatóak ezen a honlapon, saját webshopunkban!)

Keress meg minket és próbáld ki ezt a rendkívül izgalmas játékot!

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks