www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

22nov/160

A körverseny utolsó állomása

A hatodik körverseny csapata

Mint minden évben, idén is véget ért a körverseny, méghozzá egy remekül sikerült versennyel, ahová nem kevesebb, mint 55 játékos nevezett. Végre el lehetett indítani az U14-es kategóriát, amit már régóta szerettünk volna itt Pesten, hisz a fiataloké a jövő. (Olvasd tovább...) A népligeti Építők teniszcsarnok hat gyorstollas pályáján került megrendezésre a hatodik, egyben utolsó fordulója a 2016-os szériának. Ahogy lenni szokott, a férfi 40+-os mezőny képviseltette magát a legnagyobb létszámban, de az U14-es kategória is 13 játékossal állt fel.

A tét nem csak a verseny győzelem volt, de a játékosok az összetett pontszámokért és kupákért is küzdöttek, a verseny végén az egész szezonban nyújtott teljesítményért járt egy szövetségi kupa is. A gyerekek is el voltak kényeztetve, nemcsak érmeket, de kulcstartókat, Salming mezeket is hazavihettek a legjobbak, de kaptak Erima kulacsokat azok is, akik nem fértek fel a dobogóra. Elismerés jár nekik azért is, mert messziről érkeztek és végig kitartottak, sőt, egészen estig játszottak, sokszor megdöbbentően nagy párharcokat!

Végül az U14-es dobogó legfelső fokára végül a már rutinosnak számító Rácz-Fodor Vivien (Kiskunhalas) állt, második helyezett Veres Georgina (Debrecen) lett, míg a harmadik helyen Süveges Bence és Forczek Zsófia állt (Kiskunhalas).  5.-8.: Boros Marcell, Ujvári Dóra, Deczki Fanni, Bereczki Kitti (mind Kiskunhalas) 9.-13.: Lantos Zita, Pap Flórián, Bartos Bíborka, Ágoston Alíz (mind Kiskunhalas), Gergő Janka (Leopárdok).

A Hölgyek mezőnyében nagy meccset játszott az első helyért Gerber Zsuzsanna (Leopárdok) és Osvay Edit (Debrecen), előbbi első, utóbbi második lett, a dobogó harmadik fokára Fehér Krisztina (Mindkettő HASE) állhatott. Csoportharmadikok Figlár Barbara és Naszvadi Mirabella lettek, Tóbiás Krisztina és Nagy-Kálózi Anikó a csoportküzdelmeken éppenhogy nem jutottak túl. Kiegyenlített mezőnyben jó játékokat láthattunk itt is a Hölgyeknél!

A Vegyes párosoknál a szokásos egyenes kieséses rendszerben mentek a mérkőzések, a végső győztes a Bognár Krisztina / Dózsa Tamás (HASE) páros lett, ők az Osvay Edit / Takács Dávid (Debrecen) párost verték a döntőben. Harmadik a szépen szereplő Veres Georgina / Vincze Olivér (Debrecen / Tolna) páros lett, valamint a Fehér Krisztina / Kozári Dávid (HASE / Leopárdok) kettős. Az erős mezőnyben sok jó páros nem jutott dobogóra, így a Naszvadi Mirabella / Naszvadi Tibor (HASE), a Gerber Zsuzsanna / Bujdosó Zoltán (Leopárdok / Kecskemét), a Figlár Barbara / Pethő Zsolt (HASE), a Nagy-Kálózi Anikó / Igás Andor (Kiskunhalas), a Tóbiás Krisztina / Péter László (HASE) páros sem.

A Férfi 40+ kategória hatalmasat küzdött, na persze ezt már megszoktuk. A végső győztes Pethő Zsolt (HASE) lett, aki ezzel megszerezte élete első győzelmét "profi" versenyzői karrierje során! A döntőbe még Bujdosó Zoltán (Kecskemét) jutott, aki így második lett, a harmadik helyezettek pedig Péter László (HASE) és Vincze Károly (Tolna) lettek. További eredmények: 5.-8.: Tóth Gyula és Kiss Ferenc (HASE), valamint Regős Tamás (Baja) és Herczegh Tamás (speedmeteor). A 9.-15. helyeken osztoztak: Wiesner Zoltán (HASE), Lévai Tamás (HASE), Döbrei Zsolt (Debrecen), Horváth Szilveszter (HASE), Babos Tamás (HASE), Asztalos Attila (HASE) és Kecskeméty Tibor (HASE). 16.-tól 20 helyig: Satoczki Levente (Speedmeteor), Szígyártó István (Debrecen), Berecz Miklós (Speedmeteor), Takács Attila (Debrecen) és Major László.

Érmek, kupák, ajándékok

A (Férfi) Open kategória igen erősre sikeredett, a legjobbak ott voltak a pályán és meg is küzdöttek egymással. Kecskeméty Zoltán (HASE) kapta el legjobban a fonalat, Dózsa Tamást (HASE) győzte le 3 szettben a döntőben magabiztos játékkal, így első tornagyőzelmét ünnepelhette. Harmadik helyre Kozári Dávid (Leopárdok) és Rácz Gergely (Debrecen) állhatott, Vincze Olivér (Tolna) és a versenyújonc debreceni Puzsár Sándor lett az ötödik-hatodik. Csoportharmadikok: Naszvadi Tibor (HASE), Takács Dávid (Debrecen), Igás Andor (Kiskunhalas). A csoportokban is remek játékosok maradtak: Konyári Nándor (Debrecen), Czéh Bálint (Leopárdok) és a női párosban kétszeres Európabajnok és egyszeres Világbajnok Bognár Krisztina (HASE).

A 2016-os Magyar Körversenyek összetett dobogói így alakultak, a szövetségi kupákat nyerték:

Női:

1. Veresné Osvay Edit (Debrecen)
2. Braun Helga (HASE)
3. Darnyik Ágnes (HASE)

Féri 40+:

1.  Vincze Károly (Tolna)
2. Szalmási János (HASE)
3. Ambrus Csaba (Ratminton)

Férfi Open:

1. Vincze Olivér (Tolna)
2. Dózsa Tamás (HASE)
3. Kecskeméty Zoltán (HASE)

Vegyes Páros Női:

1. Darnyik Ágnes (HASE)
2. Fehér Krisztina (HASE)
3. Osvay Edit (Debrecen)

Vegyes Páros Férfi:

1. Dózsa Tamás (HASE)
2. Kozári Dávid (Leopárdok)
3. Szalmási János (HASE)

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Köszönjük a mostani verseny szponzorainak a támogatást, a XIXO-nak az italokért, a VICTOR International hazai forgalmazójának, Dózsa Tamásnak a támogatásért.

Képgaléria itt lent, további képeket a verseny Facebook oldalán (ide kattintva) találhatunk!

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.