www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

6máj/160

Labda: Speedminton VS Victor

Match és Shock labdák

Ez az a kérdés valószínűleg sok embert foglalkoztat, de másokat pedig nem, mégpedig azért, mert nem is tudják, hogy létezik olyan, hogy Victor labda. Akkor tehát nézzük: van-e élet a Speedminton labda után? (Olvass tovább...)Amint azt sokan tudják, a gyorstollaslabda feltalálója, személyes barátomnak is tekintett Bill Brandes a 2000-es évek elején sok mindent feláldozott azért, hogy ma oly sokan kedvencüknek tekinthessék ezt a sportot. 2010 májusában, éppen Párizs utcáin bandukoltunk, amikor azzal szórakozott, hogy elővett egy labdát a hátizsákjából és ledobta a Notre Dame elé a földre a hömpölygő tömeg közepébe. Izgatottan figyeltük távolabbról, hogy mi fog történni, ki veszi észre, vajon lehajolnak-e érte, stb... Hogy feloldjam a "suspense"-t, semmi sem történt, az emberek egykedvűen ballagtak tovább, még akkor is ha véletlenül belerúgtak a labdába. Pár perccel később, egy croissant és egy kávé mellet mesélte, hogy anno mennyi pénzébe került a tökéletes labda kifejlesztése, sokkal nagyobb energia volt, mint az ütőé. Hiszen a labda a lényeg: legyen nehezebb, mint a tollaslabda, szálljon messzebbre és gyorsabban, legyen szélállóbb. Nos, ez sikerült is, ha jól emlékszem két családi háza ment rá a projektre, de lehet, hogy ez már csak városi legenda.

Így született meg a Speedminton labda és a sportág is, majd később került bele a Victor cég is, amelyik előbb ütőket, majd labdákat fejleszett. Nézzük tehát mit tudunk az egyes labdákról.

Speedminton Match labda:
A márka levédette a labda fejét, így hasonlót lehet csinálni, ugyanolyat nem. A fej kialakításában nagy szerepe van a bemélyedéseknek, amelyeknek az aerodinamikában van szerepük, csakógy, mint a lyuknak a közepén. Az első labdák pár évig egyenes szoknyával készültek, a maiak (talán két és fél-három éve) pedig "rakott" szoknyával rendelkeznek, emiatt a szél belekap a redőkbe és a labda erősebb ütésnél fütyül. Viszont emiatt sajnos a tartósságuk elveszett, sokszor előfordul, hogy egy-egy labda nem éri meg a második meccsét!

8 grammot mutat a mérleg

Anyag: merev műanyag, "rakott" szoknya
Tartósság: akár egy meccs alatt is tönkremehet egy labda
Sebesség: nagyon gyors
Súly: 8 gr
Kinézet: sárga szoknya, narancs fej
Ár: 990 Ft

Victor Shock labda:
A Victor labdái más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a Speedminton labdái. Az egyenes szoknya miatt nem fütyülnek a szélben, két féle kivitelben létezik, fekete és fehér fejű, az előbbi 8 gramm, az utóbbi pedig 10 grammos. Mivel más a kialakításuk, sokkal gyorsabban és messzebbre is repülnek és sokkal tartósabbak is, hiszen a szoknyájuk egyenes.

Fehér fej, 10 gramm

Fekete fej, 8 gramm

Anyag: merev műanyag, egyenes szoknya
Tartósság: tartósabb
Sebesség: gyorsabb mint a Speedminton ladbái
Súly: 8 és 10 gr
Kinézet: narancs szoknya, fekete fej
Ár: 990 Ft

Ezek voltak a majdnem objektív tények, most foglaljuk össze. Amiatt, hogy a Speedminton a labdák szoknyáját megváltoztatta pár éve, a labdák sokkal sérülékenyebbek lettek, több fogy belőle, ez a forglamazónak előny, a vásárlónak hátrány. Viszont a versenyzést a kezében tartja világviszonylatban is a Speedminton márkához kötődő nemzetközi szövetség, így a Victornak esélye sincs bekerülni rendszerbe, noha a labdái sokkal tartósabbak. Persze egyedi versenyt, amely nincs a nemzetközi szövetséghez láncolva lehet Victor labdával rendezni, ahogy azt már itthon tettük is egyszer. A Victor labdák gyorsasága abból a szempontból jó, hogy hamarabb ér hozzánk vissza a labda, ezáltal a reflexeink javulhatnak. A 10 grammos labda nyilván szélállób is, mint a nyolc grammos.

A Speedminton labdái tehát nagyon jók, de sérülékenyek, versenyzőknek ajánlott, a remek Victor labdákat viszont azoknak ajánljuk, akik nem feltétlenül szeretnének versenyekre járni, de szeretik ha a labdák tartósak.

További információk: +36 209 809 473

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.