www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

22márc/160

Magyar körverseny 2016, forduló³

Csoportkép kezdés előtt

Eljött a harmadik forduló is, rohan az idő... Ismét szép számban jelentkeztek a játékosok a versenyre, így most vasárnap 43 résztvevővel vágtunk neki a napnak, mely hosszúnak, de érdekesnek ígérkezett.  A Vegyes páros küzdelmek szokás szerint egyenes kieséses rendszerben zajlottak. Rengeteg verejték és harc után a dobogó harmadik fokára állhatott a Veresné Osvay Edit/Rácz Gergely (Debrecen), valamint a Lórántfy Ágnes/Wiesner Zoltán (HASE) páros. Második lett a Fehér Krisztina/Kozári Dávid (HASE/Leopárdok) duó, a győzelmet pedig a Darnyik Ágnes/Dózsa Tamás (HASE) páros szerezte meg.

A Női 35+ kategória körmérkőzéses rendszerét hibamentesen abszolválta Gerber Zsuzsanna (Leopárdok), így első lett, Figlár Barbara (HASE) eggyel kevesebb győzelemmel második, Nagy-Kálózi Anikó (Szitakötők-Kiskunhalas) és Szabados Katalin (Speedmeteor) osztoztak a harmadik helyen.

35+ dobogó

A Nők között szintén körmérkőzéssel dőlt el a helyezések sorsa. Veresné Osvay Edit (Debrecen) magabiztosan lett első, ezüstösen csillogott Fehér Krisztina (HASE), aki csak a győztestől kapott ki, a dobogó harmadik helyén pedig Braun Helga (HASE) és Dóczi Katalin (HASE) álltak.

A Férfi 40+ kategóriában már megszokhattuk, hogy életkorukból adódóan talán a legszívósabbak, így szinte szó szerint tényleg vérre mennek a csaták. A legtöbbször itt is találkozhatunk három szettes meccsekkel, mert "Nem adom fel, míg egy darabban látsz..." A felső ágon Ambrus Csaba (Ratminton) menetelt az elődöntőig, alulról Tóth Gyula (HASE), középről Herczegh Tamás (Speedmeteor) harcolt nagyokat, míg végül a döntőt Révész Gábor (Speedmeteor) nyerte az előbbit legyőzve. A végeredmény így: 1. Révész Gábor, 2. Herczegh Tamás, 3. Ambrus Csaba és Tóth Gyula.

Férfi 40+ dobogó

Az Open kategória ezúttal is elképesztő csatákat hozott, az ember a találkozókat nézve sokszor a Világbajnokságon érezte magát. Mondjuk ez nem véletlen, hiszen játszott ezúttal is Világbajnok, és több VB-érmes is. Semmi sem jellemzi jobban a szinvonalat, minthogy a legjobb négy közé olyan kiváló játékososk nem kerültek be (éppenhogy!), mint Kozári Dávid (Leopárdok), vagy Rácz Gergely (Debrecen), vagy éppenséggel Gerber Christoph (Leopárdok). Dávid Vincze Olivértől (Tolna) kapott ki három szettben minimális különbséggel, míg Gergőt az a Kecskeméty Zoltán (HASE) búcsúztatta szintén három szettben, aki nemrég óta játszik ugyan, de nagy tehetség. Ők olyan magas szinvonalú játékot produkáltak, amit tényleg ritkán lát az ember! Zoli ezután megverte Darnyik Ágnest (HASE) is, aki ezúttal nagyon szépen helyt állt a férfiak mezőnyében is. A négy között a másik oldalon Dózsa Tamás (HASE) előbb Vincze Olivért (Tolna) verte, majd a dontőben legyőzte Kecskeméty Zolit (HASE) is, a csapattársát. A dobogó tehát: 1. Dózsa Tamás, 2. Kecskeméty Zoltán, 3. Darnyik Ágnes és Vincze Olivér.

Jó kis verseny volt, köszönet mindenkinek aki ott volt és segített a létrehozatalban, valamint mindenkinek aki játszott! Találkozunk áprilisban az Országos Bajnokságon! Köszönet a fotókért Wiesner Zoltánnak!

Női dobogó

Open dobogó

A részletes eredmények:

Férfi (OPEN)

1. Dózsa Tamás
2. Kecskeméty Zoltán
3. Darnyik Ágnes és Vincze Olivér
5.-8. Kozári Dávid, Rácz Gergely
Csoport harmadikok: Takács Dávid, Naszvadi Tibor, Szalai Márkó
Csoport negyedikek: Versegi Viktor, Gerber Christoph, Pethő Zsolt
Csoport ötödikek: Versegi Erik, Igás Andor.

Férfi 40+

1. Révész Gábor
2. Herczegh Tamás
3. Ambrus Csaba és Tóth Gyula
5.-8. Vincze Károly, Péter László, Kecskeméty Tibor, Szalmási János
9.-16. Asztalos Attila, Kiss Ferenc
Csoport harmadikok: Wiesner Zoltán, Lévai Tamás, Horváth Szilveszter, Bagi István, Szabó Endre
Csoport negyedikek: Szigyártó István,  Berecz Miklós, Takács Attila, Patai János

Női

1. Veresné Osvay Edit
2. Fehér Krisztina
3. Braun Helga és Dóczi Katalin
5. Rácz-Fodor Vivien

Női 35+

1. Gerber Zsuzsanna
2. Figlár Barbara
3. Nagy-Kálózi Anikó és Szabados Katalin

Vegyes Páros:

1. Darnyik Ágnes/Dózsa Tamás
2. Fehér Krisztina/Kozári Dávid
3. Veresné Osvay Edit/Rácz Gergely és Lórántfy Ágnes/Wiesner Zoltán
5.-8. Sinka Marietta/Vincze Olivér, Dóczi Katalin/Lévai Tamás, Nagy-Kálózi Anikó/Versegi Erik, Braun Helga/Szalmási János
9.-16. Figlár Barbara/Asztalos Attila, Rácz-Fodor Vivien/Igás Andor, Szabados Katalin/Patai János.

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.