www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

19márc/120

Tíz magyar érem az Openen!

Készülődés a megnyitóra

A páratlanul magas számú versenyzői részvétel mellett tegnap lezajlott ISBO Speedminton Hungarian Open 2012 elnevezésű 1000 pontos versenyen, a magyar csapatnak sikerült 10 érmet itthon tartania. A legjellemzőbb számok: 10 pálya, 150 játékos, 18 ország, 9 kategória, 36 díjazott, 10 magyar érem, 180 adag gulyás, megszámlálhatatlan kenyérlángos. Egy hazai versenyen szinte kötelező a részvétel. Van aki itt kap rá a versenyzés ízére, van aki eljön de még bátortalan és van aki még sérülten is eljön, hogy szurkolhasson csapattársainak. Egy a lényeg, mindenki itt van. A magas külföldi részvétel pedig nemcsak a nemzetközi légtört teremti meg, de a színvonalat is emeli jó néhány kategóriában.

A kicsit hosszúra nyúlt himnuszok és bevezető után (ezen még finomhangolnunk kell legközelebb), a csoportmérkőzéssekkel kezdődtek a játékok. Több csoportban is háromból egy ember jutott be az egyenes kiesési szakaszba, így hibázni nem lehetett, csak egy esély volt. A csoportkört persze az esélyesek azért vígan hozták, csak később jöttek a nehézségek.

A svéd csapat egy idegenlégióssal

A mezőny keménységére jellemző, hogy Hölgyek mezőnyében a világbajnoki második helyezett Jasmina Keber "csak" harmadik tudott lenni, a feltörekvő Jennifer Greune-t senki sem tudta megállítani. A legsikeresebb magyarok itt Bognár Krisztina és Horváth Eszter voltak (9-12.).

A női +35-ben viszont kettős magyar siker született, első helyen Veresné Osvay Edit végzett, aki a második Vona Ilidkóval együtt előzték meg a harmadik helyezett francia Isabelle Vaillant-ot és a szlovák Henrieta Syc-Krivanovát. Szabóné Kakuk Judit, Gerber Zsuzsanna az 5-8. helyet szerezte meg, míg Fenyvesi Beáta és Nagy Borbála a 9-12-et.

Az U18 fiúkat immár megszokott módon a magyar versenyzők nyerték, néha nagyobb harcokat vívtak, mint a felnőttek. Nagy küzdelemben Pálinkás Bence diadalmaskodott Vincze Olivér felett, Vincze Péter harmadik lett. Csáki Tamás, Kozári Dávid 5.-8 lett, míg Héjas Norbert a magyarok közül 9-12.

A 18 év alatti lányok versenyét Ruby Zita nyerte, megelőzve horvát és szlovák társait, míg Révész Adrienn az 5. hely tulajdonosa lett.

Páran a Ratminton-ból a versenyen

Az 50 feletti férfiak mezőnyében Vincent Krieger nyert, méltón világbajnoki címéhez, Elek József előtt, aki a harmadik helyet érte el. A +40-ben pedig már megszoktuk, hogy szinte csak magyarok állnak a dobogón, csak nem mindig ugyanabban a sorrendben. Ezúttal első lett Révész Gábor, második Váczi György, harmadik pedig Benke József és Ilic Damir (HRO). Borbás Tibor, Dózsa Tamás (5-8.) és Ambrus Csaba (9-12.) követték őket.

A férfi egyes döntő

Az "Open Division", azaz a férfi Nyílt kategóriában szintén minden megvolt, az izgalomtól a bánatig széles érzelmi skálán mozogtunk. Legjobb ranglista helyezésű magyarjaink közül csak Rácz Lászlónak és Rácz Gergőnek sikerült bejutni a 9-16. helyre, a többiek a 17-40. helyen végeztek. Még a jelenleg a világranglista első helyén (megosztva a világbajnok Per Hjalmarsonnal) álló francia Bérenger Mocaer-nek sem sikerült ezúttal bejutnia az első háromba, mert Patrick Schüsseler visszavágott a tavaly év végi svájci elképesztő harcban szerzett vereségéért. Pedig kevés tudatosabban felkészülő versenyzőt ismerek, mint a fiatal Bérenger. Na persze tartogatott még egy meglepetést az este, mégpedig a döntőt, amely nem várt eredményt hozott. Daniel Gossen ezúttal minden erejét latba vetette és sikerült neki az, ami egy ideje nem: megverni a világbajnokot, Per Hjalmarsont három szettben (2-1).

A lebonyolítás a reggeli álmosságot követően flottul működött. A kenyérlángos szépen fogyott, az ebéd finomra sikerült, a kiszolgálás jó volt. Ha pedig sport, akkor Red Bull, a szárnyakhoz pedig segítséget kaptunk egy kedves Hölgy személyében. A magyar szempontból igen sikeresnek mondható verseny végül 4 aranyat, 3 ezüstöt és 3 bronzot hozott számunkra.

Jó pár Red Bull elfogyott

A verseny nagyjából a várt időben, kb. este tizenegykor ért véget. A torna jó hangulatban telt, amely az after party-n sem csökkent, ahova szerencsére sokan eljöttek a késői óra ellenére.

A Digi Sport TV felvétele a versenyről itt található!

ISBO-Speedminton Hungarian Open 2012 részletes eredmények!

Március 21-én, szerdán reggel 7 órától érdemes nézni a Digisport-ot, mert élő adásban beszélget Vincze Péter és Dózsa Tamás a versenyről.

Köszönjük a szervezőknek a szép napot, támogatóinknak a segítséget!

DéTé

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.