www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

5márc/121

A nagy hazai már a spájzban…

Mindenki "szívesen" játszik!

Már itt van március, a nagy hazai 1000 pontosunk ideje, amire a nevezők száma rekord lett. De előtte pár szót a februári versenyről, hiszen Dömsödön jártunk, ahol megnéztük a Leopárdokat, akik szokás szerint kitettek magukért. Voltak szép számmal gyönyörű szurikáták, akik igen szigorúan, de igazságosan segítették a bíráskodást, labdaelosztást. De láttunk elképesztő labdameneteket, szoros meccseket és igen jó hangulatot. Gyulánk, ősi Főleopárdunk mindig szívét-lelkét beleadja a szervezésbe, a csiperkét is maga szaggatja a gulyásba ha kell, és mindig meglep mindenkit a kupák változatosságával, szépségével is. A gördülékenység nála alapkövetelmény, nincs mese, itt csak játszanod kell, jól érezned magad és enned dögrovásig, ha akarsz.

A kupák megint szépre sikerültek!

A verseny végi színfolt ezúttal sem maradhatott el, a Csillagszóró versenyt -aminek a jelszava a "Csak egy maradhat" lehetne- ezúttal egy Hölgy nyerte!

/A ranglisták frissítve a dömsödi eredményekkel!/

A Magyar Gyorstollaslabda Szövetség által szervezett 1000 pontos ISBO Speedminton Hungarian Open 2012-re március 17-én kerül sor az Elte Beac csarnokban. Egy pár éve van szerencsém külföldi és hazai versenyekre járni, de eddig ekkora létszámú versenyzővel, aki eddig bejelentkezett, csak a berlini világbajnokságon találkoztam. Hihetetlen, hogy tavaly, a szeptemberi versenyünk megrendezésekor örvendeztünk a több, mint 110 versenyzőnek. Nos, a jelentkezők száma idén jóval meghaladja ezt a szintet, ugyanis a jelentkezéseket limitálni kellett 140 főben, de ezt ki kellett tolni, így jelenleg 157 versenyzőre számítunk!

Ami szintén páratlan, hogy 17 országból érkeznek hozzánk a versenyzők, olyan országokból is, ahonnan eddig nem nagyon érkeztek. Portugáliából egyre többen jönnek, csakúgy, mint a kiváló svéd játékosok, akik eddig nem sokat utaztak egy-egy versenyért, de lesz nálunk francia, osztrák, német, maláj versenyző is.  A szomszédos országokból sokan jönnek, szlovákok, szerbek, szlovének és horvátok is.

Ha rápillantunk a világranglistákra, láthatjuk, hogy a +40-ben, a férfiaknál például eljött az első tízből hét játékos, az "aktív" férfiaknál az első tíz helyezettből mindössze egyetlen egy személy nem képviselteti magát! A Hölgyeknél, a +35-ben 8-an vannak jelen a világranglista első tízéből, az "aktív" Hölgyeknél pedig ez az arány 100%-os, azaz mindenki eljön, huhh, itt is nagy harc várható! Az U 18 első tíz játékosából is nyolc eljön.

Két világbajnok is jelen lesz, a felnőtt férfi mezőnyből a svéd játékos és a nálunk most debütáló +50 kategória francia világbajnoka is megtisztel minket. Úgy tűnik tehát, hogy egy rendkívül erős mezőny jön össze, sok világbajnoki érmessel, küzdelmes és nívós napnak nézünk elébe.

Aki teheti, látogasson ki, ha érdekes játszmákat szeretne látni, mi mindannyian ott leszünk és szokás szerint sok magyar érmet viszünk haza.

Időpont: 2012 március 17, szombat

Helyszín: ELTE BEAC pálya 1117 Budapest, Bogdánfy u. 10

Belépődíj: nincs!

DéTé

Megosztás:
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Buzz
 • Add to favorites
 • Print
 • Google Bookmarks
Hozzászólások (1) Trackbacks (0)
 1. Tudtátok-e, hogy a főleopárd segitői valójában monguzok?
  “A szurikáta vagy négyujjú manguszta (Suricata suricatta) a mongúzfélék (régebbi, hagyományos besorolás szerint a cibetmacskafélék) családjának monotipikus neme. A szurikáta elnevezés a szuahéli nyelvből származik, jelentése „szirti macska”.”

  ….azaz a segitők is macskák……bocs…..cicák…..

  üdv

  VK


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.