www.speedbadminton.hu Minden ami gyorstollaslabda…

27szept/110

Summa cum laude!

A megnyitó és kb. 110 ember

Összefogásból jeles! Talán most először dolgozott szinte teljes egyetértésben mindenki, hogy sikerüljön felülmúlni az eddigi versenyeket. Szerintem teljes egészében sikerült mindent olyan szinten összehozni, hogy a verseny nemcsak látványos, de nagyon sikeres is lett a magyarok szempontjából! Hogy miért? Elmesélem... Nagyon későn kezdhettünk csak neki a szervezésnek, talán mindössze három hetünk volt. A kis csapat a kiosztott feladatokat remekül végrehajtotta, mindenki azt hozta, amit a legjobban tudott. Volt aki szponzort keresett, volt aki a pályákat, érmeket, kupákat szerezte, volt aki a lebonyolításban vett részt. Amint eljött a nagy nap, mindenki végezte a dolgát csendben és flottul.

A megnyitón több, mint 110-en álltunk, tizenhárom ország képviselői és ez már önmagában siker!

A zászlók már fent, indulásra készen állunk

Szívet melengető, hogy az egy hónappal ezelőtti világbajnokság dacára ennyien eljöttek hozzánk, sőt, volt egy-két ország, ahonnan versenyző most először jött el nemzetközi versenyre, például Malajzia és Csehország, de osztrák versenyzővel sem sokat találkoztunk ezidáig. A világranglisták szinte teljes élmezőnye jelen volt, így számíthattunk arra, hogy kemény, küzdelmes és izgalmas meccsek sokasága várható.

A Budai XI - Ratminton csapat egyik párosa

Így is lett. A meccseket a párosokkal kezdtük és a meglehetősen sok pár "feszült egymásnak" - több páros indult, mint a VB-n, ott 32-ben volt maximalizálva a létszám, nálunk 36 páros volt! A páros mérkőzéseket mindenki nagyon kedveli, a szórakoztató faktora talán kicsit magasabb, mint az egyéniknek. A párosokkal egyébként eléggé kitolódott a várható befejezési idő, csak remélni tudtuk, hogy emberi időben végzünk.

A csoportmérkőzések rendben lezajlottak, az első két helyezett továbbjutott, javarészt a legjobb 16 közé, ahonnan további küzdelmek árán juthattak tovább. Itt még keményebb harcok voltak, minden egyes labdáért nagyon megküzdöttek a versenyzők, nemcsak a felnőtteknél, de U18-ban is hihetetlen csatákat lehetett látni. Nem láttam az összeset, de voltak több, mint egy órás meccsek is, ami azért igen kimerítő.

A +40 győztesei balról jobbra: Révész Gábor (3.), Váczi György (1.), Dózsa Tamás (2.)

A verseny összességében remekül sikerült, a szervezés tökéletes összhangban működött, nagy csúszás sem volt, az ebéd finom volt, a szponzoroknak köszönhetően pedig volt energiaitalunk, üdítőnk szép számmal, szép hungarikum-porcelán ajándékunk a külföldieknek, valamint egy Audi egy hét végére a legjobb helyezést elért magyarnak. Ez utóbbi pedig a szenior (+40) kategóriában sikerült Váczi Gyurinak (1. hely), a Budai XI-Ratminton játékosának, aki a döntőben csapattársát, Dózsa Tamást (2. hely) múlta felül, ez utóbbi viszont a döntőbe jutásért a nemrégen még világranglista vezető Révész Gábort (3. hely) verte, így ők hárman állhattak fel az első három helyre. (Damir Ilic-nek is jár a taps, mert a VB második helyezett is harmadik lett, csak ők nem tudták megvárni a díjkiosztót)! Az pedig 1000 pontos versenyen még nem fordult elő soha, hogy az első három helyen is magyar versenyző álljon!

A felnőtt férfi mezőnyben a világbajnok Per Hjalmarson ismét legyőzhetetlennek bizonyult, René Lewicki a második helyet szerezte meg, a debreceni Rácz László pedig kemény csatákban lett harmadik!

Az U18 győztesei (Vincze Péter, Vincze Olivér és Pálinkás Bence)

A nőknél Ruby Zitának sikerült a lehetetlen és harmadik lett a nagyon erős mezőnyben, Horváth Eszterrel együtt, a VB második Jasmina Keber nyerte a kategóriát. A női +35 kategóriában a szlovák Henrieta Syc-Krivanova mögött Nagya Annamária (2.) és Szabóné Kakuk Judit (3.) végzett.

Az U18-ban szintén taroltunk, a kimerítő csatákban végül nagyon nagy harcban Vincze Péter lett az első, nem kis teljesítménnyel követi őt Csáki Tamás (2.) és Pálinkás Bence, Vincze Olivér (mindkettő harmadik).

Az U14-ben a "kicsik" közül többen most indultak először és nagyon helyesek voltak. Borbás Botond, Szalma Tamás és Borbás Sára Hedvig is 5.-8. helyen végeztek.

A magyar csapat így összesen 12 érmet szerzett, ami példátlan a nagy, 1000 pontos nemzetközi versenyek sorában! Gratulálunk mindenkinek, szuper nap volt! A képeket lejjebb lehet megtekinteni, itt pedig az eredményeket lehet megnézni pdf formátumban:

HUNGARIAN SPEED BADMINTON OPEN 2011 RESULTS

Köszönjük támogatóinknak:

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Buzz
  • Add to favorites
  • Print
  • Google Bookmarks
Hozzászólások (0) Trackbacks (0)

Még nincsenek hozzászólások


Hozzászólás

(required)

No trackbacks yet.